Meny

Hemmaodlat

Chilisås à la Hemmaodlat

Chilifrukten

Chilifrukten

Chilifrukten är en populär växt att odla och ger en extra dimension till maten. Lite kort om dess historia och vad som utmärker den.

Chilifavoriter

Chilifavoriter

Funderar du på vilka chilisorter du ska odla nästa år? Här är våra rekommendationer från chiliprovningen.

För dig som älskar att hetta upp maten så kommer här ett par goda recept på kalla chilisåser. De håller en dryg vecka i kylen så bjud in familj och vänner på tacomys!

Chillisås med mango (mild)

Utrustning

  • Mixer
  • Grillpanna (vanlig stekpanna)
  • Kniv

Ingredienser

  • 3 st mango
  • 2-3 st jalapeno
  • 1 st stor gul lök
  • 5 dl vitvinsvinäger
  • 4-6 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st citron
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk oliv olja

Tillvägagångsätt

Skala och skär av fruktköttet på mango samt citronen i tjocka skivor, när grillpannan är varm häll lite olja och lägg i mango och citron så de får ordentligt med färg på alla sidor. Skala gul lök och vitlök samt dela gul lök o jalapeno i grova bitar. Häll i samtliga ingredienser i mixern och mixa till såsen får den konsistensen du vill ha. Smaka av och tillsätt mer av något om det behövs.

Chillisås med paprika och soltorkade tomater (stark)

Utrustning

  • Mixer
  • Kniv

Ingredienser

  • 2 st stora paprikor
  • 1 st stor gul lök
  • 250 gram soltorkade tomater
  • 7,5 dl äppelcidervinäger
  • 1-2 st röd habanero
  • 4-6 st vitlöksklyftor
  • 1 msk persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Tillvägagångsätt

Skala gul lök, dela paprika, chili och lök i grova bitar. Ner med allt i mixern och blanda tills du får den konsistens du vill ha. Smaka av och tillsätt mer om det behövs något mer av någon ingrediens.



Nyligen uppdaterade artiklar

Laddar