Hemmaodlat

Gör din vardag grönare

Det finns något som heter "gröna fingrar". Oavsett hur du bor kan du lära dig odla grönsaker hemma.

Hemmaodlat är en allmännyttig ideell förening från Malmö. Vi driver vår verksamhet från ekostaden Augustenborg där vi byggt upp ett odlingscenter mitt på torget. Här utbildar vi alla som vill hur de kan odla grönsaker hemma. Detta gör vi främst genom studiecirklar via studiefrämjandet men även genom helgkurser som kommer löpande under året.

Varför du ska bli medlem

Vi vill att du är med i vår odlingsrevolution! Vi har på kort tid vuxit från en liten skara entusiaster till över 100 medlemmar från hela landet. Vi är övertygade om att om många odlar lite så behöver inte få odla allt. Som medlem i vår förening (oavsett om du är aktiv eller ej) så är du med och stöttar en grönare vardag. Hemmaodlat är en vänlig förening som välkomnar alla som vill lära sig mer om odling. Medlemskapet gäller för helåret och kommer med många fördelar.

Föreläsningar

Under terminen när vi har studiecirkeln så anordnar vi öppna föreläsningar för alla medlemmar. Dessa kostar ingenting och tar upp en rad olika ämnen. Vi bjuder även regelbundet in gästföreläsare som är experter inom sina respektive områden.

Studiebesök

Minst en gång per år så anordnar vi ett studiebesök som är gratis för alla medlemmar. Vi har t.ex besökt Vikentomater, Augustenborgs takträdgårdar, Slottsträdgården i Malmö och Skånsk chili.

Studiebesök med föreningen

10% rabatt hos partners

Alla medlemmar får 10% rabatt hos våra samarbetspartners Hydrogarden, Ebb och flod, Wexthuset, Sneckenströms ekohandel och Venso Ecosolutions. I medlemsbrevet som går ut till alla medlemmar får du rabattkoder till de olika återförsäljarna.

15% rabatt i plantshoppen

Behöver du småplantor, sticklingar eller lite örter i lösvikt? Som medlem kan du köpa allt du behöver med 15% rabatt. Till butiken

Studiebesök med föreningen

Låna odlingsböcker gratis

Vi har många odlingsböcker i vårt bibliotek på Hemmaodlat. Som medlem får du låna hem dessa utan kostnad. Ämnena varierar med alltifrån enkla odlingsböcker för nybörjare till avancerade böcker om aquaponics och biokol.

Medlemsbrev

Efter att du har anmält dig så lägger vi till dig i vår medlemslista där du för löpande information och rabattkoder.

Uppstartsmöte Malmö Garden Show

Med Hemmaodlat. Tid: 18.00 Plats: Hemmaodlat

Hemmaodlat kommer försöka vara med på Malmö Garden Show 2018 med en balkong. Spontana tankar som vi haft är en växtvägg och lite spännande verikala lösningar. Gärna med betoning på det ätbara. Vi välkomnar alla medlemmar att medverka till skapandet av denna balkong.

0 kr (Platser kvar: 8)

Helgkurs hydrokultur Januari

Med Hemmaodlat. Tid: 09.00 Plats: Hemmaodlat

Nöjd dig inte med besk näringsfattig isbergssallad eller trista örter i kruka. Gå vår intensiva odlingkurs och lär dig odla hemma.

950 kr (Platser kvar: 15)

Chilikväll

Med Hemmaodlat. Tid: 18.00 Plats: Hemmaodlat

En helkväll med chili. Eva Robild föreläser om sin nya bok "Chili - 222 sorter att odla och äta". Vi gör chilisås, byter chilifröer och smakar exotiska sorter. Möjlighet att köpa chiliplantor och Evas nya bok. Gratis för medlemmar (150 kr för icke-medlemmar). Begränsat antal platser, anmäl till niklas@hemmaodlat.se