Hemmaodlat

Gör din vardag grönare

Det finns något som heter "gröna fingrar". Oavsett hur du bor kan du lära dig odla grönsaker hemma.

Hemmaodlat är en allmännyttig ideell förening från Malmö. Vi driver vår verksamhet från ekostaden Augustenborg där vi byggt upp ett odlingscenter mitt på torget. Här utbildar vi alla som vill hur de kan odla grönsaker hemma. Detta gör vi främst genom kurser och föreläsningar via studiefrämjandet.

Varför du ska bli medlem

Vi vill att du är med i vår odlingsrevolution! Vi har på kort tid vuxit från en liten skara entusiaster till över 100 medlemmar från hela landet. Vi är övertygade om att om många odlar lite så behöver inte få odla allt. Som medlem i vår förening (oavsett om du är aktiv eller ej) så är du med och stöttar en grönare vardag. Hemmaodlat är en vänlig förening som välkomnar alla som vill lära sig mer om odling. Medlemskapet gäller för helåret och kommer med många fördelar.

Föreläsningar

Under terminen när vi har studiecirkeln så anordnar vi öppna föreläsningar för alla medlemmar. Dessa kostar ingenting och tar upp en rad olika ämnen. Vi bjuder även regelbundet in gästföreläsare som är experter inom sina respektive områden.

Studiebesök

Minst en gång per år så anordnar vi ett studiebesök som är gratis för alla medlemmar. Vi har t.ex besökt Vikentomater, Augustenborgs takträdgårdar, Slottsträdgården i Malmö och Skånsk chili.

Studiebesök med föreningen

10% rabatt hos partners

Alla medlemmar får 10% rabatt hos våra samarbetspartners Hydrogarden, Ebb och flod, Wexthuset, Sneckenströms ekohandel och Venso Ecosolutions. I medlemsbrevet som går ut till alla medlemmar får du rabattkoder till de olika återförsäljarna.

15% rabatt i plantshoppen

Behöver du småplantor, sticklingar eller lite örter i lösvikt? Som medlem kan du köpa allt du behöver med 15% rabatt. Till butiken

Studiebesök med föreningen

Låna odlingsböcker gratis

Vi har många odlingsböcker i vårt bibliotek på Hemmaodlat. Som medlem får du låna hem dessa utan kostnad. Ämnena varierar med alltifrån enkla odlingsböcker för nybörjare till avancerade böcker om aquaponics och biokol.

Medlemsbrev

Efter att du har anmält dig så lägger vi till dig i vår medlemslista där du för löpande information och rabattkoder.

Höstlovspyssel - Drop in

Med Hemmaodlat. Tid: 11.00 Plats: Hemmaodlat

Varmt välkomna till Hemmaodlat för höstlovspyssel! Vi bjuder in barn och vuxna för en rolig dag i kreativitetens tecken, där vi tillsammans kommer att skapa hydroponiska odlingar med hjälp av PET-flaskor. Fröer, näring och allt annat som behövs till odlingen samt färg, papper och annat kul material som behövs för att dekorera den finns på plats och ingår givetvis i priset. Vi bjuder på bullar, saft och kaffe - och odlingen, den får ni ta med er hem! Obs! Vi kommer enbart att ha ett begränsat antal PET-flaskor till hands och ser därför gärna att ni har med er en 2-liters PET-flaska när ni kommer. Lör-sön 11-15. Drop in!

50 kr (Platser kvar: 8)

Helgkurs hydroponik November

Med Hemmaodlat. Tid: 09.00 Plats: Hemmaodlat

En intensiv, lärorik och rolig helgkurs i hur du kan odla utan jord året om. Vi varvar teori med praktik och lär dig allt du behöver veta för att komma igång med ditt odlande. Sista för i år.

950 kr (Platser kvar: 4)

Föreläsning - Blommor och bin

Med Hemmaodlat. Tid: 18.00 Plats: Hemmaodlat

En föreläsning om vikten av pollinering och hur du kan tänka som odlare för att se till att dina grödor blir ordentligt pollinerade. Gratis för medlemmar i Hemmaodlat, 100kr för övriga.

100 kr (Platser kvar: 12)

Nyligen uppdaterade artiklar

Laddar