Meny

Hemmaodlat

En spännande utveckling

En spännande utveckling

Vårt mål har alltid varit att få fler att börja odla hemma. Nu tar vi ett stort steg framåt för att uppnå detta.

Fler ska odla hemma

Fler ska odla hemma

Odling leder till ökad förståelse kring maten vi äter och hur den produceras. Därför är det så viktigt att så många som möjligt odlar.

Att hitta rätt färg

Att hitta rätt bland 1950 NSC färger är inte det lättaste, men till slut landade vi i färger som vi hopas ni uppskattar lika mycket som vi gör.

En av de saker som är svårast när man bygger ett eget DWC är att hitta en tillräckligt snygg låda att borra i.  Skulle du hitta en du tycker om så är de antingen vita, grå eller svarta. I stort sett alltid i högblankt. Att använda genomskinliga lådor är en big no no eftersom du inom kort har en algodling på halsen. Det finns 1950 NCS färger att välja mellan. När du helt plötsligt får möjlighet att välja fritt så kan det kännas något överväldigande. Det vi hade bestämt oss för var att själva lådan skulle vara en snygg vit kulör (ej högblankt), men att vi ville att locken skulle ha lite mer uttryck. Tre varianter ville vi ha. Ett lock skulle vara vitt vilket lämnade två stycken färger att hitta. 

Greenery

Intuitivt tror jag de flesta av oss som var involverade i färgvalet tänkte "grönt" först. Det är trots allt en odlingsprodukt. Detta var dock helt fel eftersom det gröna skar sig mot de gröna i växterna. Vi tyckte dock om tanken på det gröna så vi tittade först mycket på årets pantone färg "Greenery" för att hitta bra komplementärfärger. Vi hittade ett par varianter som vi testade, "en smutsig terracotta" och en "isblå". De funkade väldigt bra på provpappret, på datorskärmen och även som provbitar. Problemet var att när vi satte dem i ett soligt fönster såg allting vitt ut när ljuset reflekterades. Vi hade redan en vit och vi ville verkligen inte vara för fega nu när vi äntligen fick chansen att färglägga efter behag. 

Nu gick vi dock lite överstyr och tog fram en del färger som var lite för crazy. Bland annat ett lock som hade samma färg som röd shiso. En väldigt svart/röd färg som funkade i teorin, men sämre på riktigt. 

Rod -shiso

Röd shiso var en något vågad färg.

Sen helt plötsligt får vi ett samtal från Ulf på Nelson Garden som berättar att vi måste bestämma oss om färgen på locken mer eller mindre omgående. Detta för att det ska bli rätt med produktionstider. Det fanns inga mer säkerhetsnät, inga mer provbitar utan nu gällde det. De färger vi nu valde var de som det skulle bli. Något stressade springer vi därför och köper färgburkar och målar upp lock i källaren på Hemmaodlat. Nöjda med hur det blev håller vi tummarna och skickar in de finala NSC koderna till produktionen. Nyfiken vilka det blev? 

Här har ni dem. 

Final -colors

 Du kommer kunna få vår odlingslösning i följande färger förutom vitt.

Om färgerna

Den blå färgen valde vi därför att den skapar en väldigt snygg kontrast mot det gröna i bladen. Den påminner oss dessutom om att under locket så hittar du faktiskt bara näringsrikt vatten. Färgen är snygg i alla typer av ljus och matchar väldigt bra med den bruna. Att hitta rätt nyans på den bruna var väldigt svår. Vi utvecklade mycket vår första tanke med den smutsiga terrakottan, men gav den lite mer tyngd. En sober färg som känns rotad i naturen.

Vad tycker du om våra färgval? Kommentera gärna.Nyligen uppdaterade artiklar

Laddar