Meny

Hemmaodlat

Inomhusodling inspiration

Inomhusodling inspiration

Här samlar vi inspiration hur olika inomhusodlingar baserade på hydrokultur kan se ut.

Grönsaker för nybörjare

Grönsaker för nybörjare

En lista med tre vanliga grönsaker som är lätta för nybörjare att komma igång med. Perfekt för dig som vill börja odla hemma.

Hemmaodling årets begagnade julklapp 2018

Vi kan med glädje berätta att hemmaodling har av Blocket blivit utsedd till årets begagnade julklapp 2018.

Statistiken talar sitt tydliga språk och visar på en 26% ökning av typiska produkter inom kategorin jämfört mot samma period förra året. Vad som är intressant är att produkter säljs inom kategorin "Möbler och inredning", vilket visar på hur odlingen har kommit att bli en del av hemmen. När vi grundade Hemmaodlat var det med målet att få så många som möjligt att börja odla oavsett hur de bor. Nu börjar vi se en tydlig effekt där odlandet börjar bli en mer naturlig del av människors vardag, även de som bor i flerbostadshus och inte har tillgång till odlingsbar mark. Läs mer på Blocket.se

Hur ser framtiden ut? 

Vi tror mycket på att sänka tröskeln för odling och göra det enkelt att lyckas, men det är samtidigt viktigt att komma ihåg att växter är levande. De har andra krav än din kaffeautomat eller diskmaskin. Det är inte bara att trycka på en knapp, eller? Det är inte helt otänkbar att vi i framtiden kommer att ha odlingsenheter bredvid diskmaskinen som producerar färska grönsaker helt automatiserat. Där det enda du behöver göra är att hälla fröer i ett fack och skörda. I början kommer det vara kostsamt absolut, men som med all teknik sjunker priset snabbt med volymer. 

Parallellt med detta spår kommer vi säkert se fler som odlar enkelt. Gärna med återvunna material, antingen i jord eller i hydroponiskt. Vi på Hemmaodlat kommer fortsätta göra mycket för att inspirera hur man kan nyttja olika material för att skapa snygga och hållbara odlingar som man inte behöver skämmas över för att visa upp. 

Det är onekligen en spännande och mer grön framtid vi går till mötes. Vi hoppas trenden håller i sig! Nyligen uppdaterade artiklar

Laddar