Meny

Hemmaodlat

Uppdatering - Vinnaren

Föreningen

Föreningen

Hemmaodlat är en ideell förening med bas i Malmö som genom kurser och föreläsningar hjälper dig att odla mat hemma.

Kurser

Kurser

Våra kurser blandar teori med praktik på ett lättförståeligt sätt. Du behöver ingen tidigare odlingskunskap. Vi lär dig odla med och utan jord från grunden, oavsett hur du bor, året om.

Vi på Hemmaodlat tillsammans med Alnarp Foodtech kommer etablera oss i Alnarp till våren 2020 och nu behöver vi din hjälp att sätta namn på platsen.

Vinnaren blev Grohuset! Barnträgården kommer heta Grönsamheten. Tack för alla förslagen!

Idén bakom 

Vi skapar en testbädd och mötesplats för odling och mat i Alnarp, en idé om en plats där vi samexisterar med vår omgivning, och inte tar mer än vad vi ger tillbaka. Att respektera att vi alla är en del av naturen, dess kretslopp och värna om den. Vill vi skapa en plats som är i balans, där genvägar och stress förkastas och saker får lov att ta tid. 

Motesplats Alnarp2 

Vad vi vill skapa 

På kartan ovan ser ni vår långsiktiga vision. Den mörka byggnaden högst upp i hörnet är vår fysiska byggnad, hjärtat av verksamheten där vi håller kurser, anordnar workshops, har en liten butik m.m. Denna byggnad är ihopkopplad med vårt försöksväxthus (längst upp i mitten). Här prövar vi nya sätt att odla på och testar dessutom att tekniker för att spara energi i växthusodling. Nedanför hittar ni vår ätbara barnträdgård där föräldrar kan känna sig trygga att låta sina barn upptäcka glädjen i att plocka direkt från stjälken. Nedanför har vi miljöer för att laga mat utomhus i direkt anslutning till våra försöksbäddar utomhus. Här jämför vi olika odlingstekniker såsom grus/gräsklipp, bokashi, biokol, no-dig m.m. I anslutning till detta finns både bär, fruktträd och en besöksträdgård designad av studenter från SLU. 

Alnarp Motesplats 

Låta växterna ta större plats

Vi behöver ställa om till ett samhälle där växterna tar större plats i våra liv än vad de gör idag - både på individ och samhällsnivå. Västvärldens köttkonsumtion skapar brutna kretslopp vilket skapar hälsoproblem, mer bekämpningsmedel, vattenbrist och minskad biologisk mångfald för att nämna några av problemen. Vi hoppas att vi med vårt testbädd och mötesplats kan hjälpa till att lösa problemen, och sprida kunskap om dessa lösningar till fler.

Gärna namn på svenska

Ska vi gå till.... 
Det är en workshop på....  vill du hänga med? 
Har du hört talats om det häftiga försöket på....

Namn är svårt, men vi är övertygade om att du kan hjälpa oss. Det ska inte ha med hydroponik eller någon annan teknik i namnet. Det får inte vara upptaget redan, och gärna inte för långt. 

Vinnaren blev Grohuset! Barnträgården kommer heta Grönsamheten. Tack för alla förslagen!Nyligen uppdaterade artiklar

Laddar