Meny

Hemmaodlat

Fler ska odla hemma

Fler ska odla hemma

Odling leder till ökad förståelse kring maten vi äter och hur den produceras. Därför är det så viktigt att så många som möjligt odlar.

Att skapa rätt växtnäring

Att skapa rätt växtnäring

Som en del av vår odlingslösning utvecklar vi en ny hydroponisk näringslösning. Genom noggrant testande och analyser börjar vi närma oss en produkt vi är väldigt nöjda med.

Odling som alla lyckas med

Hur kan vi se till att Harvy blir en odling som alla lyckas med, oavsett hur man bor eller tidigare kunskap.

Elmia har kommit och gått och vi har presenterat Harvy för världen. Mässan var en stor succé och intresset för vår gemensamma odlingslösning med Nelson Garden var påtagligt. Vi fick dessutom en nominering till årets trädgårdsprodukt, resultatet kommer i Mars. Tempot har inte saktat än, snarare tvärtom.

Harvy Elmia

Hemmaodlat på Elmia tillsammans med Nelson Garden och vår produkt Harvy.

Det är mycket som behöver vara på plats inför Februari när Harvy kommer finnas i butik. Förutom att vi har finjusterat vår en parts näringslösning ännu mer så har vi tittat mycket på de råd vi ska ge för att alla skall lyckas med sin odling. 

Lyckas från början

Vad som kommer avgöra framgången för Harvy mer är någonsin är om första odlingsförsöket blir lyckat eller inte. Vad som gör allting mycket svårare är att olika grönsaker trivs olika bra i olika miljöer. Att lyckas med sallat är inte speciellt svårt, men att få en perfekt grönkål eller koriander är något svårare. Mycket av det arbete vi gör nu handlar därför inte bara om hur mycket näring du skall tillsätta eller hur ofta, utan även hur stark belysning du ska använda, placering och temperatur. En del kommer givetvis vara svåra att styra över. Du kanske bara har en plats att sätta din Harvy på. Det vi vill ge dig då är råd för vad du kan göra för att se till att du lyckas utifrån dina förutsättningar Det är inte så att vi kommer kunna garantera 100% framgång vid varje odling, med det är helt klart vårt mål. 

Hur testar vi?

Vi försöker gå tillväga väldigt metodiskt och enbart testa en sak åt gången. Det kan vara som nu när vi testar hur Pak Choi och Grönkål beter sig under olika uMol, eller om det gör någon skillnad att använda plastlock vid frösådd. När vi väl sett vad som fungerar för varje kultur så kan vi testa olika kombinationer för att se vad som fungerar bra tillsammans. Allt detta samlar vi i en stor kunskapsdatabas som ligger till grund för våra odlingsinstruktioner till dig som skall odla.

Testande HarvyMetodiskt testande med Harvy

Det tar tid och vi kommer inte ha precis alla svaren när vi lanserar i Februari. Vi kommer dock fortsätta att testa metodiskt och samla in information från er som odlar för att se till att vi kommer så nära våra 100% som möjligt. Alla kan odla! Nyligen uppdaterade artiklar

Laddar