Meny

Hemmaodlat

Om Hemmaodlat

Om Hemmaodlat

Vi utmanar traditionella föreställningar om var och hur man kan odla grönsaker och skapar möjligheter för alla att odla en del av sin egen mat, oavsett hur de bor, året om.

Teknik på Pauliskolan

Förra hösten hjälpte Hemmaodlat ett par av Pauliskolans elever som läser teknikprogrammet med byggandet av ett kryddhus.

Förra hösten träffade vi ett par elever från Pauliskolan som hade en vision om att bygga ett helt automatiserat kryddhus. Vi workshoppade lite kring för och nackdelar och var även ett stöd senare när de hade lite frågor. Den här veckan fick vi se resultatet när Pauliskolan bjöd in politiker, näringsliv och skolledning för presentation av elevprojekten där kryddhuset var med. 

Kryddhus -pauliskolan

Färdiga kryddhuset

Det blev en imponerande lösning som involverar flera olika sensorer.

  • En fuktsensor på insidan av kryddhuset som sätter igång en fläkt när den relativa fuktigheten överstiger 50%. 
  • En fuktsensor i jorden som sätter igång en pump från en vattentank när jorden är för torr. 
  • Ett lasermått som säger till när det är dags att skörda (växterna når för högt). 

Allting styrs via en liten arduino (har jag för mig). 

Kreativiteten och det tekniska kunnandet var väldigt hög, säkerligen mycket tack vare Axel, lärare i teknikprogrammet som stöttat eleverna mycket. Vi kommer fortsätta samarbetet med Pauliskolan nu efter sommarledigheterna i vårt projekt "Bota din klimatångest" som vi har fått stöd av från Malmö stad. Vi kommer tillsammans med skolan hjälpa elever att göra något praktiskt och innovativt för att motverka klimatförändringar. Det ska bli jättekul att se vad för spännande idéer de har!

 

 Nyligen uppdaterade artiklar

Laddar