Meny

Hemmaodlat

Vad får det att växa?

Vad får det att växa?

Vad gör att våra tomater eller vår sallad utvecklas till en fullvuxen planta? Vi går igenom de faktorer som påverkar växtligheten såsom syre, ljus och näring.

Workshop på Axonaskolan

Tisdagen den 11/11 2014 var Hemmaodlat på Axonaskolan i Tollarp för att hålla i en workshop om hydroponisk odling med mellanstadieeleverna.

Eleverna i årskurs 3-6 arbetar just nu med "hållbar matutveckling" och därför kändes det extra kul att kunna komma hjälpa dem odla själva i klassrummen. Vi hade ett upplägg där eleverna först fick gissa vad de trodde behövdes för att det skulle börja växa (de kom på allting). Efter det så fick de välja vad de ville odla för att sedan plantera dessa fröer i små svampkuber. De fick också tillsätta näring och mäta för att sedan anteckna detta i ett näringsschema. Detta gjordes med två klasser och båda verkar ha tyckt det var väldigt kul. 

Axonaskolan

Vi kunde göra detta tack vare ett bidrag från Region Skåne. Är du sugen på att göra något liknande med din skola så hör gärna av er till niklas@hemmaodlat.se. Nästa gång vi träffar Axonaskolan är när de kommer till oss på Augustenborg för ett studiebesök. 

Odlingslådor

Odlingslådorna som eleverna planterade i.

Elever väljer fröer på Axonaskolan

Eleverna fick tillsammans välja ut vad de skulle plantera.

Vi på Hemmaodlat fixade all utrustning och uppsättning och tog hjälp av de duktiga lärarna på Axonaskolan i undervisningsmomenten.Nyligen uppdaterade artiklar

Laddar